Direktlänk till inlägg 17 maj 2010

Don't fuck up! . . .

Av Christina - 17 maj 2010 22:12

Om man inte gör ett jobb ordentligt, så får man göra om det.

Så är det.

Jag vet inte hur många e-mail, eller hur många brev man måste skicka till en handläggare inom den offentliga sektorn för att få ett jobb gjort idag?

Eller de som smiter undan från sitt ansvar, och hänvisar till andra.

Hur ofta byts t.ex inte handläggare?

Vad har hänt? Är de lata, stressade, oansvariga, eller bekväma?


Jag tror på det senare. De har blivit "Hollywood-tjänstemän" i "välfärdslandet", som bara väntar på fackens löneförhöjningar (ST och SKTF), och gör nedvärderande anteckningar om invånarna i sina register.

Snart kommer det att stå i daganteckningar och i journaler i persondatabaserna, på en specifik och utmärkande intellektuell nivå: "J*vla skithög", "Svin".


Om AF-personal på Hälsingegatan 38-40 i Stockholm alltid hänvisar till "Kundrelationer", så kan ju "Kundrelationer" omvandlas till en privat aktör, och personalen på HK permitteras.


Jag har lust att varje gång skriva: - " Don't fuck up! Gör ditt jobb ordentligt redan från början. " -

Idag fick jag bl.a. ett svar från någon som inte kan dela 2.820 med 5.

Jag menar, här sitter vi som arbetssökande, och de som har ett jobb och en skattefinansierad lön kan inte ens göra sitt jobb?

Don't fuck up!


  


Resumé:

Fråga ALDRIG t.ex en förmedlare  på AF-golvet om någonting öht, t.ex regler o sån't, för i 9 fall av 10 får ni ett felaktigt, eller ett luddigt, eller ett ofullständigt svar.

E-maila "Kundrelationer" och SPARA och printa ut svaret, ifall det är fel, och ni måste överklaga.




 
 
Ingen bild

Christina

18 maj 2010 17:12

OM ni måste överklaga AF beslut eller felaktig informatiom därifrån.

IAF Rapport 2006:15:

- " Rätten att överklaga ett förvaltningsbeslut är en central del av det system av rättssäkerhetsgarantier som utformats till skydd för medborgarna. Redan mot den bakgrunden menar IAF att det kan vara berättigat att förvaltningsbeslut som innefattar eller tangerar myndighetsutövning är överklagbara.

Vad gäller den praktiska hanteringen av avanmälan har IAF för närvarande endast tagit del av ett fåtal beslut av AMS juridiska enhet gällande överklagade avanmälningar från arbetsförmedlingen. IAF har ändå valt att redovisa myndighetens synpunkter.

AMS har i dessa beslut avvisat inkomna överklaganden utan prövning i sak. Motiveringen till avvisningsbesluten är att en arbetsförmedlings avanmälan av en arbetssökande enligt AMS inte utgör ett överklagbart beslut utan endast utgör ett exempel på ett faktiskt handlande.
IAF uppfattar detta som att AMS betraktar en avanmälan som resultatet av ett administrativt beslut som enligt förvaltningslagen inte kan överklagas.

I motsats till den ståndpunkt AMS därmed intagit menar IAF att starka skäl föreligger att betrakta arbetsförmedlingens avanmälan av arbetssökande som myndighetsutövning. Inte minst eftersom i förarbetena till förvaltningslagen myndighetsutövning beskrivs på ett sätt som väl motsvarar arbetsförmedlingens avanmälningsåtgärder. " -

Se även t.ex Europadomstolens beslut från den 7 april 2009 om din överklagningsrätt.

Samt 3 § i FvL som infördes i juni 2006.

 
Ingen bild

Christina

21 maj 2010 11:04

Fler exempel på AMS regelvidriga hantering av arbetssökande:

En kille hade frågat en förmedlare om hur länge man kunde ta semester med A-kassa.
Hur länge som helst hade förmedlaren svarat.
Regelverket, eller snarare ett domslut hos Regeringsrätten, sa 25 dagar.
Killen hade i enlighet med förmedlarens svar tagit semester efter behov, och fick därför senare en 0-klassning av SGIn (sjukpenningen) hos försäkringskassan.

 
Ingen bild

Christina

21 maj 2010 11:07

Ett ytterligare exempel:

Själv hade jag allvarliga problem med tänderna under olika perioder, och gick hos en specialisttandläkare.
Under en period hade jag inte besökt AF under ca 3 månader p.g.a dessa problem, MEN jag hade skickat brev dit.
I samarbete med F-kassan nollställde då AF min SGI.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christina - 28 april 2013 12:42

NU tar jag semester från nätet ett tag. Ha en skön liten vår och försommar! Ut i solen! Vi ses någon gång framöver! / Christina ...

Av Christina - 17 mars 2013 18:04

Länge sedan jag var inne på min blogg nu . . . Har tröttnat även på FB . . . Ska skaffa ett konto på Worldpress, och börja twittra istället, tror jag. Bättre sätt att nå tänkta målgrupper.   Försöker glömma min Af-tid, hur det nu ska gå til...

Av Christina - 30 december 2012 18:46


  JAG ÖNSKAR ALLA LÄSARE OCH FÖLJARE AV BLOGGEN: ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2013 ÖNSKAR JAG ER ALLA! För närvarande skriver jag dock mest på Facebook (så länge det är gratis). https://www.facebook.com/#!/Piraten10   Min ...

Av Christina - 12 december 2012 15:35

EU består av 27 st medlemsstater. En av dessa stater är Sverige. Sverige består av 290 st delstater (självstyrande kommuner), och vissa av dessa 290 st delstater består i sin tur av del-delstater (stadsdelar). Delstaterna och del-delstaterna i Sv...

Av Christina - 4 december 2012 13:27

En FB-vän berättade nyligen om en fest för sin mor som fyllde 60 år. Det fick mig att tänka på när jag fyllde 50 resp. 60 år . . .   Samma månad jag fyllde 50 så drabbades jag av 2 tandinfektioner i UK. Jag fick penicillin av min tandläkare ...

Ovido - Quiz & Flashcards