Alla inlägg under april 2011

Av Christina - 7 april 2011 18:37

 


Moderaterna (alliansen) beslutade i november år 2006 följande . .

Hur gick det sedan? . . . Hur ser det ut idag år 2011? 


Citat från Fp webb-sida från november år 2006:


Ams och länsarbetsnämnderna försvinner som egna myndigheter och Arbetsmarknadsverket görs om till en enda, rikstäckande myndighet. Målet är en mer effektiv (?) och flexibel (?) och mindre kostsam organisation (?). 


*   Följande arbetsmarknadsåtgärder avskaffas från 1 januari 2007:

Friår, plusjobb, utbildningsvikariat, akademikerjobb, datortek, interpraktikstudier, arbetsmarknadsutbildning inom det reguljära utbildningsväsendet, samt allmänt och förstärkt anställningsstöd.

*   Nya anvisningar stoppas den 16 oktober 2006 , påbörjade anvisningar stoppas från den 24 oktober 2006. De som deltar i ovanstående åtgärder vid årsskiftet får dock fullfölja sina program.


*   Aktivitetsgarantin avskaffas under 2007 och ersätts av en jobb- och utvecklingsgaranti för alla som varit arbetslösa i 300 dagar (450 dagar för föräldrar med barn under 18 år). För ungdomar under 25 år införs en särskild jobbgaranti som ersätter dagens kommunala ungdomsprogram och ungdomsgarantin.

*   Nystartsjobben införs den 1 januari 2007. Dessa går ut på att arbetsgivaravgifterna tas bort för personer som haft arbetslöshetsersättning, sjukpenning, förtidspension, eller socialbidrag i mer än ett år.

*   Alternativa arbetsförmedlingar släpps fram vid sidan av den offentliga.

*   Från den 1 januari 2007 införs ett jobbavdrag, i form av en sänkning av inkomstskatten, för att det ska löna sig för låg- och medelinkomsttagare att välja (?) arbete före bidrag.

*   För att göra det lättare för ungdomar (?) att komma ut på arbetsmarknaden görs, från den 1 juli 2007, ett särskilt avdrag vid beräkningen av arbetsgivaravgifterna för personer mellan 19 och 25 år.

 
Arbetslöshetsförsäkringen/A-kassa:

*   Ersättning betalas ut under maximalt 300 dagar (maximalt 450 dagar för arbetslösa med barn). Ersättningen blir 80 procent av inkomsten under de första 200 dagarna och därefter 70 procent. Sedan 65 %.

*   Högsta ersättning blir 680 kronor per dag från dag ett (i dag är högsta ersättning 730 per dag för de första 100 dagarna, därefter 680 kronor per dag).

*   Arbetsvillkoret ska skärpas, den överhoppningsbara tiden begränsas.

*   Arbetstagarnas egen finansering av a-kassan ökar med 10 miljarder kronor. Under hösten 2006 tillsätts en utredning som ska mynna ut i ett förslag på en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring.

*   Arbetslöshetsersättningen baseras på de senaste 12 månadernas inkomst i stället för de 6 senaste månaderna.




Övrigt:

*   Hushållsnära tjänster görs billigare med skattereduktioner, troligen från 1 juli 2007.

*   Den offentliga sektorn effektiviseras (?). Flera myndigheter avvecklas, bland annat Integrationsverket och Arbetslivsinstitutet.

*   Sänkningen av arbetsgivaravgifterna för en-mans-företag som anställer slopas.

*   Arbetsgivarnas medfinansiering av sjukpenningen slopas. Som en följd av detta höjs avgiften för sjukförsäkring.


Under nästa år 2007 bedömer regeringen att den öppna arbetslösheten ökar, när antalet platser i arbetsmarknadspolitiska program minskar. Däremot beräknas den totala arbetslösheten sjunka kraftigt (det vill säga antalet öppet arbetslösa och personer i arbetsmarknadsprogram) från 8,7 procent i år till 7,7 procent år 2007. " - Slut citat.

Av Christina - 5 april 2011 10:02

 

 

-"Datainspektionen har granskat informationsutbytet mellan statliga myndigheter och socialnämnder genom så kallad direktåtkomst.

Granskningen visar att det finns brister i informationsutbytet.



Den 1 januari 2009 trädde ett antal nya bestämmelser i kraft som gör det möjligt för socialnämnder att få direktåtkomst till vissa myndigheters register. Syftet är att minska mängden felaktiga utbetalningar i välfärdssystemet.

Datainspektionen har granskat hur det informationsutbytet går till hos två myndigheter och två socialnämnder. I granskningen ges både ris och ros till de granskade.



En myndighet som gör sina uppgifter åtkomliga för en socialnämnd måste försäkra sig om att nämnden endast hämtar uppgifter som rör pågående ärenden hos nämnden.

Den ena granskade myndigheten har inhämtat en sådan försäkran från socialnämnden, men den andra myndigheten har inte gjort det.


Hos den ena granskade socialnämnden finns inga tekniska begräsningar i IT-lösningen vilket gör att handläggare kan söka fritt bland alla personer i myndighetens register, trots att kravet är att sökning endast ska få göras i pågående ärenden hos nämnden.



Både myndigheten som lämnar ut uppgifter och socialnämnden som kommer åt uppgifterna måste ha loggar som ska kontrolleras för att upptäcka obehörig åtkomst. Hos socialnämnderna som granskats fanns det vissa brister i den kontrollen. "-

 

Botkyrka kommun: http://www.datainspektionen.se/Documents/beslut/2011-04-05-socialnamnd-botkyrka.pdf

 

F-kassan: http://www.datainspektionen.se/Documents/beslut/2011-04-05-forsakringskassan.pdf

Av Christina - 4 april 2011 12:46

 

 

Om centerpartiet ska stå för socialliberalism, då får ni nog sluta hänga (m) och (fp) i hasorna.

(c) ligger idag inte mycket över 4 % i väljarundersökningarna.

Så den hatten blir nog för stor för fru eller fröken minister Hatt: http://www.dn.se/debatt/centern-star-for-en-varm-och-gron-socialliberalism


Och för partiledaren: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/c-rost-kraver-maud-olofssons-avgang_6068467.svd

Av Christina - 3 april 2011 00:58

 

 

Någon förvånad? EU, stater, kommuner, kommundelar, myndigheter . . .

EU: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/eu-skandal-vaxer_6060865.svd

Behövs inga kommentarer.

Sök på ordet korruption på nätet och i bloggar.

 

Legitimitet = Normer i ett samhälle : http://sv.wikipedia.org/wiki/Legitimitet

 

Politikerna, både på central och lokal nivå, har noll koll på myndigheter och de statliga och kommunala affärsverken/bolagen.

Vattenfall: http://www.svd.se/naringsliv/regeringen-har-tydligt-misslyckats_6063321.svd

 

Polisen: http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisens-avtal-kan-ha-slutits-med-mutor

 

Privat skuldsanering

och EU:

Citat- " Du kan få skuldsanering om du är så svårt skuldsatt att du inte på något sätt kommer att kunna betala dina skulder på många år”, står det på Kronofogdens hemsida. Skuldsanering innebär enligt den svenska myndighetens definition att: - ”under vissa förutsättningar befrias från skyldigheten att betala sina skulder helt eller delvis.” -

http://www.svd.se/naringsliv/cervenka-sondag-0700_6058477.svd

Av Christina - 2 april 2011 11:20

 

 

Maud O, hade du skrivit detta våren år 2006 så hade jag trott på dig.

Nu har du/ni visat vad ni går för under 4,5 år.

 

Var fjärde ungdom är arbetslös.

Ungdomar söker jobb i Norge.

Ungdomar med jobb eller de som studerar saknar bostad. Cirka 5 av 7 unga hyresgäster är via kontakter, ungefär som chansen är att få ett jobb.

 

Bostäder 1 : http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bostad-for-fattig-gick-till-adeln_6063717.svd

 

Bostäder 2 : http://www.expressen.se/nyheter/1.2387517/juholt-plan-bred-attack

 

Allt fler 50+ år blir arbetslösa.

26.000 personer befinner sig i fas 3 inom JOB-åtgärden hos AF.

Invandringen ökar liksom invandrares arbetslöshet.

 

Mellan åren 2003--2007 ökade antalet nystartade företag, men ökningstakten har därefter minskat.

År 2007 startade ca 77.000 företag med 54.000 sysselsatta

Cirka 70 % av nystartarna är enskilda firmor, de flesta utan anställda, förmodligen arbetslösa som försökt starta eget.

År 2009 blev det 7.000 företagskonkurser.

 

Jag tror iofs inte på en tillväxt inom den offentliga sektorn (s), men av ert resultat att döma, så får du nog sitta i baksätet hösten år 2014 Maud O.

 

Många är trötta på Maud och hennes pipiga röst: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/c-rost-kraver-maud-olofssons-avgang_6068467.svd

 

Maud: http://www.dn.se/debatt/skrammande-lasa-juholt-och-waidelich

Av Christina - 1 april 2011 11:29

 

 

Det verkar som om det pågår ett inbördeskrig i Sverige mellan folket och politikerna.

Osanningar och grumliga argument är ständigt närvarande också inom den delegerade politiken, d.v.s hos tjänstemännen .

 

En jobbjägare i TV som representerar rådande politik i sina argument, och som genom en quick fix skapar "fasad-jobb" via sitt nätverk i form av provanställningar på ½ år, vilket därefter ger en låg A-kassa (en inkomst utsmetad på 1 år).

 

I svenska familjer pågår ett inbördeskrig därför att de mår dåligt av arbetslöshet.

 

En svensk socialförsäkringsminister (f.d. borgarråd i Stockholm) som krigar offentligt i media mot 108 st legitimerade läkare.

 

Själv har jag den senaste tiden varit indragen i ett krig om tandvård, om en kostnad för att kunna äta och tala. Jag har betalat, men istället är hyran obetald idag.

Stockholms stad gjorde ett överskott på runt 1,7 miljarder kronor under år 2010.

 

Tidigare har jag varit indragen i ett krig mot statliga AMS, vilka med osanningar och grumliga argument predikade för JK och länsrätten att jag inte stod till arbetsmarknadens förfogande åren 2006-2009.

Samtidigt som en svensk kommun på sitt håll endast beviljade nödmedel 50 kr/ dag därför att jag inte stod till arbetsmarknadens förfogande 2007-2009.

Om man är dömd av huvudmannen för arbetssökande d.v.s av AF/AMS, Länsrätt, Kammarrätt, Regeringrätt, och JK till en hemmavaro utan något åtgärdsprogram, så ska man åtm. kunna överleva ekonomiskt.

 

Inte ens Svea Rikes lagar tycks gälla längre inom rättsväsendet, utan vi måste gå till Europadomstolen.

 

Hur ska alla dessa krig sluta? Måste vi koppla in Nato och Gripenplan?

 

Krig även hos biståndsministern: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/statssekreterare-avgar-efter-dispyt_6057977.svd

Ovido - Quiz & Flashcards