Alla inlägg den 6 juni 2010

Av Christina - 6 juni 2010 11:02

Är det svenska flaggans dag eller en nationaldag i Sverige den 6 juni?

Vilket år blev det en ledig helgdag?


Hur som helst (doesn't matter), i Myndighets-Sverige föreslår jag att vi denna dag läser en uppsats om myndighetsutövning.

Vem designar en särskild flagga för myndigheter? Och en särskild och speciell dag?


Uppsats (se särskilt kap. 3) :

http://epubl.luth.se/1402-1773/2003/091/LTU-CUPP-03091-SE.pdf


Lagrum: Se särskilt: RF 11 kap 6 § och SoL 2 kap 5 §.

JO beslut: 4 april 2001 (JO dnr.: 2001/02).

Länsrättens beslut: Dnr.: 6565-01.

Kammarrättens protokoll: Dnr.: 287-2002.

Svenska Kommunförbundet: Dnr.: 2001/2904.


Kommentar:

Stockholms stads överklagan till Kammarrätten togs tillbaka vid det politiska majoritetsskiftet år 2002.


JobbTorg Stockholm betyder t.ex. att en UTREDNING om den arbetssökande omedelbart startar i samband med att den arbetssökande ansöker om obeskattade icke pensionsgrundande pengar för en överlevnad på existensminimum, samt att den arbetssökande då vidarebefordras i slutänden till en privat konkurrensutsatt aktör. Detta är i Sverige = Myndighetsutövning.

 

Samtycken till UTREDNING fanns även under (s) regi i Stockholms stad (se nedan inlägg), men då handlade det om en fördjupad UTREDNING myndigheter emellan.

Även detta onödigt, då det torde kunna förutsättas att normala friska arbetssökande kan föra sin egen talan och själva berätta om omständigheterna i de individuella fallen, kompletterat med egna registerutdrag enligt PuL.

Även då fanns ett samtycke förtryckt initialt i ansökningsblanketten.

 

Genom att delegera information (rätten att ta del av) till privata aktörer delegerar man även den samhörande myndighetsutövningen.

Handläggningen (utredningen) hos en annan myndighet eller hos en privat aktör bygger på denna information om en arbetssökande.

Att upphäva sekretessen (SekrL) är inte samma lagrum som att delegera myndighetsutövning till annan myndighet eller till en privat aktör (annan lag, RF och FvL).

 

Vad ska den privata aktören med infon till? Jo, för att kunna handlägga ärendet. Sedan och då spelar "tystnadsplikten" enligt SoL 15:1 ingen större roll.

 

SAMMANFATTNING:

Statlig och kommunal utredning = handläggning = myndighetsutövning mot medborgare i slutänden.

Information krävs för utredning / handläggning / myndighetsutövning.

Sekretesslagen och PuL reglerar statlig och kommunal informationshantering om svenska medborgare.

Myndighetsutövning regleras av RF 11: 6, 11:7, 11:14, samt SoL 2:5, 2:6, samt av .......  SFS 2007:1364 (sedan år 2008)....... FvL ..........(här kan JO, JK, och Förvaltningsrätterna fylla på).

Informationsutbyten mellan myndigheter enligt SoL 11:11 a)--c).

 

För övrigt ska kommuner och deras anställda socionomer syssla med Vård- och Behandlingsplaner (SoL 2:7), och inte med Aktivitets-/ Handlingsplaner för friska arbetssökande.

Dessa kommunanställda handpåläggare är förhoppningsvis utbildade i att syssla och pyssla med tvångslagar typ LVU, LSU, LVM, LPT, etc.

 

 

OCH, för övrigt och generellt just nu:

140 st fler varje dag blir långtidsarbetslösa (> 2 år), och 161 000 är nu långtidsarbetslösa, den högsta siffra som öht noterats.

 

 

 

 

RF 11:6. Förvaltningsuppgift kan överlämnas till bolag, förening, samfällighet, stiftelse, registrerat trossamfund eller någon av dess organisatoriska delar eller till enskild individ. Innefattar uppgiften myndighetsutövning, skall det ske med stöd av lag. Lag (1998:1700).


Ovido - Quiz & Flashcards