Alla inlägg den 9 juni 2010

Av Christina - 9 juni 2010 18:15

Ett fåtal väljs ut till Rinkebyakademin, som nu till en del brunnit ned i kravallerna i Rinkeby 7-9 juni år 2010.

Inte svårt att förstå.

Kränkande särbehandling ger en enormt stor frustration att bära på, för både vuxna, ungdomar och barn.

En stor del av dessa barns arbetssökande föräldrar lever på kommunalt försörjningsstöd (utan SL-kort), och barnen är själva arbetslösa.

D.v.s en ständigt pågående kränkning.


En liten "tändsticka" öppnar upp för all sammantagen frustration dessa barn och dessa unga vuxna bär på. En flod av frustration som skapar en hel stor brand i slutänden.

Ett sommarlov börjar igen för fattiga barn utan jobb, styrda av kommunala cyniska handpåläggare och kommunala naiva fritidpolitiker.


Jag var för litet drygt 1 år sedan på ett stadsdelsmöte om JobbTorg i en närbelägen stadsdel till Rinkeby. Till mötet hade en mängd ungdomar slutit upp. De är mer politiskt aktiva än vad politikerna tror. Och detta enbart på gott.

Björklund fattar inte vad det handlar om. Människor behandlas som "sekretessbelagda socialfall".

Nya kriser utlöser alltid och samtidigt även alla tidigare kriser, både hos unga och vuxna människor.

För övrigt: (Fp) accepterar bl. a. att Landskrona kommun och deras fritidspolitiker trotsar Socialstyrelsens nyliga kritik mot kommunens hanteringen av unga arbetssökande. Trotset ska t.o.m legitimeras/legaliseras i form av en ny socialtjänstlag enligt Fp.

Fp anser att det är moral, när unga på existensminimum tvingas klippa gräs hos kommunala chefer, och som tack blir bjudna på bullar.


Och, Luciano (s): Försörjningsstödsnivåerna var inte annorlunda under sossarnas tid, och samma kränkande kommunala åtgärder existerade även då:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/de-sociala-klyftorna-ska-motverkas_4848979.svd


Rinkebyakademin: http://www.rinkebyakademien.se/rinkebyakademien.htm


Folkpartiet: http://www.svd.se/stockholm/nyheter/bjorklund-totalt-oacceptabelt_4840351.svd


Expressen: http://blogg.expressen.se/opinionsbloggen/entry.jsp?messid=603405


Goda makter och Gatsten: http://www.svd.se/stockholm/nyheter/vi-plockar-bort-alla-gatstenar_4840835.svd


Om att bunta ihop grupper: http://www.expressen.se/ledare/1.2019184/bunta-inte-ihop-unga


Helt RÄTT Sakine!: http://www.expressen.se/ledare/1.2021973/sakine-madon-lardomen-fran-rinkebys-brander


Ungdomar häktade: http://www.dn.se/sthlm/fjorton-misstankta-for-upplopp-1.1127944

Av Christina - 9 juni 2010 12:25

Kommunala samtycken & info-utbyten:

 

 

Om att formellt ge frihet till skatteavlönad maktmissbrukande personal, som redan tar sig en mängd friheter = att gräva sin egen grav.


Telefonsamtal mellan en kommundel och ett AF . . . . (Om samtycken).

 

Nedan scenario är ett mycket tänkbart scenario i ett arbetssökandeärende:


Verksamhetschefen för försörjningsstöd K. W. (numera i Täby kommun) ringer upp chefen eller verksamhetschefen (A. K.) för den arbetssökandes nya valda AF-kontor (detta före eller efter K. W:s semester sommaren år 2006).


Innan dess har K.W och hennes underdogs (K. V. och S. L.) i gruppen konfererat med det AF-kontor i vilket kommundelen har en del av sin egen personal sittandes (K. R. & D. F.).


- ” Hej! Jag ringer från . . . . . Och vi har en försörjningsstödsklient här hos oss, och nu undrar vi om Ert AF-kontor har någon åtgärd för denna person inplanerad? Vårt ärende är sekretessbelagt, och hon vägrar att lämna ett samtycke till info-utbyte.” -

 

Denna tidigare vägran till samtycke skedde inom kommundelens eget aktivitetsprojekt i februari år 2006, med totalavslag på medel under 2 månader + ett vräkningshot i maj 2006.

 

På en röd sekund ser den Af- anställde (A. K.) ett socialt eller mentalt problemfall framför sig, och svarar:


- “Hmm, Hmm, ........ Vi skulle kunna kalla henne till åtgärden  . . . . “ -

 

Sagt och gjort, den arbetssökande kodas genast av AF-kontoret till 14 (=förhindrad), och ett brev sänds från detta nya AF-kontor till en co-grupp i Solna som ska utföra åtgärden (ett brev som senare "försvinner" när det begärs ut av den arbetssökande).

 

I vanliga fall "utreds" den arbetssökande först INNAN en AF-kod sätts.


Hösten år 2008, när AMS ska förklara för Länsrätten varför jag är kodad till 14, så börjar en febril verksamhet på kommundelens kontor, med ständigt återkommande kallelser till den arbetssökande för möten.

Den arbetssökande fattar vad som är i görningen och går självklart inte dit.


Även om kommundelens personal endast jobbar med att granska ansökningsblanketter om pengar, och att sedan betala ut pengar, så kallar de sig gärna för "socionom" när de anser att detta är nödvändigt.

SoL 4 kap. och LSS är kommunernas största ärendehantering.


När samtliga inblandade hos AF och kommundel börjar inse hur fel och snett det hela hade gått, så fortsätter de ändå att hävda att det är rätt, av prestigeskäl. Och både Länsrätt och JK går på detta.

En kränkande särbehandling och mobbing fortsätter.

Varför blir hon, den arbetssökande, så upprörd? Varför skickar hon så många upprörda e-mail? Jo, den arbetssöknade är sannolikt i psykisk obalans.


Kodningen hos AF stod kvar till och med april 2009.


Hela detta senaste AF- och kommun-ärende startade hösten år 2005, då jag gjort en JK-anmälan av AF, vilken endast kommunen reagerade på (!),  en JK-anmälan som jag såvitt veterligen ÄNNU inte fått ett korrekt svar på.


Den vanliga statliga åtgärden JOB anvisades från november 2009, dvs väl drygt 3 år efter det inträffade. Den privata aktören gillade mig och mina insatser i JOB högt och tydligt, med många kramar sista dagen.

 

Ett mellanscenario inträffade, när kommundelens personal insåg att AF-kontoret inte hade några sanktionsmedel, när jag tackade nej till deras denna AF-"åtgärd", en åtgärd UTAN en anvisning, och UTAN statlig ersättning.

Det var uppenbart att denna AF-"utredning" skulle gå fort.


Då kallade kommundelen mig åter igen till deras eget kommunala aktivitetsprojekt i mars 2007, de visste ju att jag fortfarande inte skulle skriva under samtycket, och då kunde ju kommundelen istället avslå pengar, när AF inte kunde göra det.

Om arbetsförmedlingen ansåg att jag inte stod till arbetsmarknadens förfogande, varför skulle jag då kallas till en kommunal arbetssökarverksamhet?


De kommunala totalavslagen inom Stockholms kommun pågick därefter till och med januari år 2009, med ett ytterligare vräkningshot (som fritidspolitikerna röstade om).

Inte ens nödmedel utgick under juni--september år 2008, och avslag på hyran skedde under 8 månader (juni-08 - - jan.-09 av den kommunala delegaten S. L.).


En anvisning till den högst vanliga statliga åtgärden JOB (vilken startade i juli 2007) inkom först i november 2009, UTAN så kallade faktiskt livsfarliga samtycken.

 

I januari år 2007 fick jag även avslag på en kurs från AF som hade lett till jobb sommaren 2007. Kodade 14 erbjuds inga kurser.


Ovido - Quiz & Flashcards